IMG_1699

NSH i Taipei

NSH har siden 1947 vært medlem i International Hospital Federation (IHF) og har deltatt på mange av verdenskongressene som har blitt arrangert i mange ulike land og kontinenter. I 2013 var NSH selv vertskap for 38th IHF World Hospital Congress som ble arrangert i Oslo Spektrum med mer enn 750 deltakere fra mer enn 40 land. Disse verdenskongressene er viktige internasjonale møteplasser.

IMG_1875

«I trygge hender» vant internasjonal pris

Pasientsikkerhetsprogrammet (I trygge hender 24-7) vant prisen i kategorien Quality & Safety and Patient-centered care, på International Hospital Federations 41st World Hospital Congress i Taipei, Taiwan!

Hvert år er NSH ansvarlig for en parallellsesjon på verdenskongressen og i år hadde vi gleden av å få med Pasientsikkerhetsprogrammet (I trygge hender 24-7) som Norges bidrag. Programmet ble i tillegg hedret med å vinne prisen for Quality & Safety and Patient-centered care i konkurranse med totalt 60-søkere.

"Det er viktig at Norge bidrar med sin kompetanse og erfaring på den internasjonale arenaen, og det er da særlig morsomt at Pasientsikkerhetsprogrammet faktisk også vinner i konkurranse med svært mange andre spennende prosjekter, sier styreleder i NSH, Erik Kreyberg Normann. For meg var det jo ekstra morsomt, som sittende president i IHF, å få være med å dele ut prisen i kategorien Quality & Safety and Patient-centered care til det norske bidraget. Samtidig vil jeg understreke at jeg ikke har sittet i juryen for denne kategorien", avslutter Normann.

"Vi er utrolig stolte og beæret over å vinne denne prisen og derved få internasjonal anerkjennelse. I Helsedirektoratet er vi vant til å dele ut priser, så det er selvfølgelig veldig stas å vinne pris selv også. Dette motiverer oss til å fortsette det gode arbeidet. Det har vært hardt arbeid og vi er stolte over Pasientsikkerhetsprogrammet, I trygge hender 24-7", sier Anne-Grete Skjellanger som direktør for Pasientsikkerhetsprogrammet.

23318997_1513383708779943_575773729065936727_n

Styreleder Erik Kreyberg Normann ble takket av som President i IHF

Erik Kreyberg Normann, har de siste 2 årene vært president i International Hospital Federation (IHF), etter først å ha vært kasserer i styret etterfulgt av to år som President Designate (innkommende president). Han ble nå takket av som President og går over i rollen for de kommende to årene som Immediate Past President. Dette skjedde på Generalforsamlingen til International Hospital Federation (IHF) under 41st World Hospital Congress i Taipei i Taiwan.

"Jeg er veldig stolt over å ha fått være president i den eneste globale sykehusorganisasjonen med vel 40.000 sykehus i medlemsmassen. Det er interessant å følge utviklingen av sykehusene og sykehusenes rolle rundt i verden. Sykehusene er i endring. De fleste land ser at utviklingen ikke er bærekraftig, og ser at mer pasientbehandling må gjøres utenfor sykehus for å gi plass til de pasientene som trenger dem mest. Man ser de samme trendene over alt, enten vi snakker om land med mye eller lite penger eller med sterk eller svak infrastruktur", sier Erik Kreyberg Normann

Det er lederen av ANAHP (Associação Nacional de Hospitais Privados), dr. Francisco Balestrin fra Brasil, som nå har overtatt presidentvervet. Finnen, dr. Risto Miettunen og adm. direktør av Kuopio University Hospital, ble valgt som ny President Designate og vil overta som president i 2019.

Erik Kreyberg Normann er styreleder i NSH, et verv han ble gjenvalgt til tidligere i høst.

IHF-2018-World-Hospital-Congress-26Jan17

42nd World Hospital Congress 2018, Brisbane!

Neste år finner kongressen sted i Brisbane, Australia! Datoene er: 10-12.oktober. Her er det store muligheter for å kombinere jobb og ferie. Det er en lang reise og Australia er et stort land med mange spennende byer, steder og opplevelser. Vi gleder oss allerede :) Les mer her og benytt deg av early bird priser, http://event.icebergevents.com.au/whc2018