Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Randi

Bli bedre kjent med: Randi Grimeland, leder av Arkitektforum for helsebygg.

Randi Grimeland er sivilarkitekt og prosjektrådgiver i OEC Gruppen AS. Hun er også leder av Arkitektforum for helsebygg som sammen med oss i NSH arrangerer sykehusutbyggingskonferansen hvert år. I år går turen til Kirkenes! Bli bedre kjent med Randi og Arkitektforum for helsebygg her.

Arkitektforum for helsebygg, hva er det?

Arkitektforum for helsebygg ble etablert 1.2. 1972 under navnet Norsk Forum for sykehusarkitekter.

Stifteren var arkitekt Øivind Grimsgaard, som i en årrekke arbeidet for gode sykehusløsninger. I de gyldne 70-årene og på 80-tallet var aktiviteten høy. Det ble arrangert årlige studieturer til utenlandske sykehus, holdt befaringer på nye, norske sykehus og arrangert seminarer og medlemsmøter med aktuelle tema. Primus motor i denne perioden var Charlotte Theting, som seinere ble valgt til æresmedlem.  Fra 1990 til 1997 var virksomheten redusert.

Fra 1998 og fram til idag har aktiviteten tatt seg opp igjen, og er nå på et godt nivå. Vi arrangerer konferanser om sykhusutbygging i samarbeid med NSH hvert år. Vi arrangerer årlige studieturer og befaringer til nye sykehusbygg og holder møter om aktuelle tema. Arkitektforum har ca 110 medlemmer. 

Du kan lese mer om Arkitektforum for helsebygg her

Hvem er Randi Grimeland?

Randi har grunnfag Nordisk språk og litteratur UiO, dette har hun aldri angret på, bruker kunnskap hver dag pluss at hun alltid har funnet inspirasjon i litteraturen for sitt arbeid

Prosjektert boliger, universitetsbygg, restauranter og restaurering av gamle leiligheter.

Viktig oppgave hos OEC: arealprosjektet på Sørlandet Sykehus. Noen viktige problemstillinger og erfaringer:

  • Hvis vi ikke får bygge nytt, hva kan vi da gjøre med det vi har?
  • Klinikken endrer seg hvert 5. år, arealene forblir. Det kommer nye diagnoser, behandlingsformer og medisinskteknisk utstyr, men kvadratmeterne blir verken flere eller færre eller ombygges i noen særlig grad. Dette er ofte svært uhensiktsmessig, ineffektive arealer kan være både personalkrevende og dyre i drift.
  • Vedlikeholdsbudsjetter i sykehus er salderingsposter. Dette har ført til at vi har et vedlikeholdsetterslep i milliardklassen i Norge
  • Veldig mange helsearbeidere i Norge jobber i gamle bygg som ikke er tilpasset de de driver med. Det er de færreste som får være med å utvikle de nye sykehusene.

Ellers så er hun en ivrig hobby-bonde, dyrker alt hun spiser i sommerhalvåret i hyttehagen på Lista. Selve hytta er en ombygd tysk bunkers, et selvutviklet prosjekt sammen med sin mann som også er arkitekt. Hun er en utpreget sanker av mat i skog og mark, på fiskerbrygga og hos nabo-bøndene.

Konferanse om sykehusutbygging

Norges første modulsykehus! Bli med til Kirkenes 23.-24.mars for årets Sykehusutbyggingskonferanse.

Vi inviterer til vår årlige konferanse om sykehusutbygging! I mars 2017 ferdigstilles det nye sykehuset i Kirkenes. Dette er Norges første modulsykehus med 300 moduler. De blir fraktet med båt og monteres fortløpende med ferdig interiør. NSH i samarbeid med Arkitektforum for helsebygg drar nordover i mars 2017 for den nasjonale konferansen om sykehusutbygging. 

Konferansen finner sted 23. og 24. mars på Thon Hotel Kirkenes, og vi skal også på omvisning på det nye sykehuset. Vi gleder oss til to spennende dager med faglig påfyll, inspirasjon, omvisning på nytt sykehus, mat og sosialt samvær i spennende omgivelser - og så håper vi på klart vær og nordlys!

Meld deg på her